Frankrijk de situatie vanaf 3 april 2021

Reizen naar Frankrijk per auto....Vanaf zondag 30 januari 00.00 uur geen toegang tot Frankrijk zonder een negatieve PCR-test met reisverklaring ..Was al zo voor lucht-en bootrerizen, nu dus ook voor automobilisten, auto-inzittende en treinpassagiers..dit geldt  voor alle reizigers uit EU-landen.

Het aantal besmettingen blijft in Frankrijk nog steeds aan de hoge kant..

Met ingang van 3 april 2021 mag U reizen binnen een straal van 10 km van Uw woning van 6 tot 19 uur ..zonder schriftelijk bewijs dit geldt voor heel FRANKRIJK.  Voor een periode van 4 weken ...

 

Vanaf 20 maart 2021 is de avondklok in heel Frankrijk aangepast van 19.00 uur tot 6.00 uur.... deze maatregel blijft ook de komende weken gelden.

De controle zal zeer scherp zijn ...een boete bedraagt voor een overtreding € 135,00. 

De horeca is net als in Nederland gesloten.. tot nader bericht..

De skigebieden in de Vogezen blijven ...GESLOTEN.

Wandelen en erop uit met Raquette de Neige ( sneeuwschoen wandelen ) behoort tot de mogelijkheden in de nabije omgeving.

 

Voor de Vogezen heeft Buitenlandse Zaken code oranje afgegeven. Dit betekend dat U na het bezoek aan Frankrijk 10 dagen in thuis quarantaine gaat.

Bij aankomst in Frankrijk hoeft U niet in quarantaine. Wel moet U zich houden aan de door Frankrijk opgelegde maatregelen die gelden op dat moment.

 

Het is ook in Vogezen echter verplicht om in openbare gelegenheden een mondkapje te dragen..denk aan....winkels, overdekte markten, openbaar vervoer enz.

 

De essentiele winkels  ( kledingzaken, cadeauwinkels, speelgoedwinkels )zijn gesloten vanaf zaterdag 3 april ( 19.00 uur.)

Supermarkten, tuincentra en bouwmarkten zijn gewoon geopend...ook kappers kunnen gewoon hun werk blijven doen.

De afstand die in Frankrijk wordt gehandhaafd is 2 meter

 

Op sommige plaatsen waar veel mensen vertoeven is het vaak een verplichting van dragen van beschermingsmiddelen...dit wordt vaak aangegeven door borden.

 

Maar voor alles geld ...denk goed aan U zelf en houd de maatregelen goed in de gaten.

In Frankrijk zijn ze strenger met controleren als in Nederland..schenden van de maatregelen kan worden beboet met € 135,--

 

 

 Appartement Chez Nous

Bianca van Gink